Gå til sidens indhold
 

Historier fra Badeanstalten

Badeanstalten Spanien åbnede dørene for publikum første gang d. 15. september 1933.

Det var stadsarkitekt Frederik M. Draiby, der havde udarbejdet bygningsprojektet, og dengang var det med både saltvand fra bugten, mange former for brusebade og højfjeldssolbade.

 

I indgangen var der til højre billetkontor og til venstre aviskiosk. Fra forhallen førte en bred trappe op til venterummet med konditori, hvor der desuden var direkte adgang til den specielle dameafdeling med badekar, damprum, varmluftsrum, højfjeldssol, pedicurerum samt omklædningsrum.

 

Fra venterummet førte en trappe videre til 1., 2. og 3. sal. på 1. og 2. sal var der omklædningsfaciliteter for svømmehallen. 1. sal for damer og 2. sal for herrer samt særlige rum med skabe beregnet til sportsklubber.

 

I svømmehallen var der et stort svømmebassin på 25 x 12 meter samt 6 vipper fra 1 til 7 meters højde.

 

I etagen under svømmehallen langs bassinets kant med direkte indgang fra Toldbodgade, fandtes en afdeling med billige bade med omklædningsrum, afsæbningsbænke, brusere samt et damprum.

 

Derudover fandtes der foruden de nævnte afdelinger også to lejligheder samt en herre- og en damefrisør, hvor gæsterne kunne slutte deres besøg i badeanstalten.

 

Tårnet rummede dengang reservoirer for saltvand og ferskvand.

 
 

Opdateret: 28.2.2017

Afdeling: Kultur og Borgerservice

 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code