Gå til sidens indhold
 
16.01.2018

Vil du med i svømmehallen eller en tur på glatis?

Søndag den 21. januar inviteres alle frivillige og deres familier til en gratis dag i svømmehallerne, skøjtehallen og på skøjtebanen, som en del af åbningen af Aarhus 2018 Europæisk Frivillighovedstad.

Aarhusianerne yder en stor frivillig indsats hver dag. Det vil Aarhus Kommune fejre og anerkende ved at give de frivillige gratis adgang til de kommunale svømmehaller, skøjtehal samt skøjtebanen søndag den 21. januar. Ved ankomst skal man som frivillig blot oplyse, hvor man er frivillig, for at komme gratis ind.
 
”De frivillige i Aarhus gør en kæmpe indsats for at binde hverdagen sammen for mange. Derfor skal vi fejre, synliggøre og anerkende alle de frivillig, både dem der lægger mange timer i foreningslivet, dem der sidder i forældrebestyrelse, dem der er besøgsvenner på plejehjemmet – ja, kort sagt alle frivillige der giver noget af sig selv til fællesskabet. Jeg er stolt af, at Kultur og Borgerservice kan være med til at byde ind i Frivillighovedstadsåret og gøre åbningen for alle,” udtaler Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice.
 
I Lyseng Svømmebad kan de frivillige prøve kræfter med en forhindringsbane på vand og i Badeanstalten Spanien er svømmehallen såvel som Grossererbadet åben for de frivillige. Gellerupbadet og Aarhus Svømmestadion lægger vand til svømning, og er man mere til frossen is, så er der mulighed for at komme på glatis både i skøjtehallen og på skøjtebanen ved Musikhuset. Som noget ekstraordinært holder skøjtebanen åben helt til kl. 21 denne søndag.

 

Praktisk information

Frivillige har gratis adgang til nedenstående faciliteter søndag d. 21. januar:

 

  • Lyseng Svømmebad, Lysengvej 4, 8270 Højbjerg
  • Badeanstalten Spanien, Spanien 1, 8000 Aarhus C
  • Gellerupbadet, Karen Blixens Boulevard 41A, 8220 Brabrand
  • Aarhus Svømmestadion, F. Vestergaards Gade 5, 8000 Aarhus C
  • Skøjtebanen ved Musikhuset (inkl. skøjteleje så længe lager haves)
  • Aarhus Skøjtehal, Göteborg Allé 9, 8200 Aarhus N (inkl. skøjteleje så længe lager haves)

 

Vær opmærksom på, at der er begrænsninger for, hvor mange der kan benytte faciliteterne, samt at skøjtebanen kan være lukket pga. vejret.

 

Om Europæisk Frivillighovedstad

Aarhus er i 2018 Europæisk Frivillighovedstad. Titlen gives hvert år til en europæisk kommune, som har gjort sig særligt bemærket i forhold til frivillighed. I Aarhus’ tilfælde fremhæver juryen, at Aarhus Byråd har vedtaget en medborgerskabspolitik, som man måler og følger op på i byen.

Ligeledes fremhæves den integration, der finder sted mellem kommunen, kulturen og de sociale velfærdsområder, hvor frivillige i høj grad er med til at sætte dagsordenen for, hvordan kommune og civilsamfund kan samarbejde.

 

Link til denne side

Nyheder

 
 

Opdateret: 16.1.2018

Afdeling: Kultur og Borgerservice

 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code