Gå til sidens indhold
 

Den Permanente

Den Permanente er i 2016 åben fra og med 5. juni til og med d. 27. august fra kl. 06.00-19.00.

Trygfondens livreddere er på Den Permanente fra d. 27. juni til d. 27. august i tidsrummet 11.00-19.00 alle ugens dage.

 

Den Permanente er opført i 1933 og fremstår fortsat som et smukt eksempel på datidens akitektoniske formåen. Den Permanente integrerer smuk natur og arkitektur og danner ramme for en række af foreningsaktiviteter såsom beachvolley og kajakpolo.

 

Med en beliggenhed neden for Riis Skov og tæt på Århus centrum er Den Permanente velbesøgt. Her er der mulighed for at nyde både strand, vand og skov. I sommerperioden har Den Permanente åbent for alle.

 

Den Permanente er et havbad bestående af et stort fælles område med både livredder, omklædningsrum, toiletter og vandhaner. Derudover er der lukkede herre- og dameafdelinger.

 

I vintersæsonen er Den Permanente lukket for offentligheden, men åbent for vinterbadere fra foreningen Vikingeklubben Jomsborg

 

Historie

I 1933 blev Århus Søbad opført nedenfor Sjette Frederiks Kro, et stort anlæg med fælles lukket badestrand, toiletter og separate dame- og herreafdelinger. Efter en del ødelæggelser i en storm i 1965 blev badeanstalten genopbygget på støbte moler. Badeanstalten fik formentlig navnet Den Permanente ved den lejlighed.

 
 

Opdateret: 13.5.2016

Afdeling: Kultur og Borgerservice

 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code